ŞTIRI APRILIE 2011
:: CN Under 19
::
Fără cuvinte...
:: CSŞ 3 Steaua Bucureşti - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 0-74 (0-29)
30.04.2011


fază de joc din meciul cu Steaua - etapa a IV-a, 16 octombrie 2010

În cadrul celei de a IX-a etape a Campionatului Naţional Under 19, sîmbătă, de la ora 10, pe stadionul Ghencea II, rugbyştii antrenaţi de Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au repurtat o victorie la scor, ce ne scuteşte de orice comentarii. Campioana en-titre şi actuala lideră în clasament a marcat 11 eseuri, dintre care nouă au fost transformate. Au înscris: Paraschiv şi Murgoci - cîte trei eseuri, Pădureţ - două eseuri, Tiron, Ciaparii şi Bumbu - cîte un eseu, Puşcaşu - nouă transformări. CSŞ 2 Siromex: Pocriş, Pristăviţă, Tomăscu - Tăchel, Vlaşin - Murgoci, Toma, Postolachi - Ciaparii, Puşcaşu - Pădureţ, Bumbu, Mălan, Paraschiv - Tiron. Au mai jucat: Lepădat, Roşu, Matei, Lazăr.

Etapa viitoare, sîmbătă, 7 mai, ultima din sezonul regulat, în Baia Mare va veni LPS Focşani, una dintre contracandidatele la titlu. Vor urma semifinalele (locul I cu locul IV şi locul II cu locul III) ce se vor desfăşura, în 14 mai, pe terenul echipelor mai bine clasate. Finalele se vor desfăşura în data de 21 mai, pe stadionul naţional "Arcul de triumf".

:: CN Under 19
::
În drumul spre un nou titlu - au trecut pe la Bîrlad
:: CSŞ Bîrlad - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 17-52 (12-17)
:: sîmbătă, băimărenii joacă la CSŞ 3 Steaua
28.04.2011

Într-o partidă restantă din cadrul celei de-a VII-a etape a Campionatului Naţional de rugby Under 19, elevii antrenorilor Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au repurtat o victorie mai mult decît concludentă în partida desfăşurată joi, la Bîrlad. Băimărenii au înscris nu mai puţin de opt eseuri, din care şase au fost transformate. După această partidă, CSŞ 2 Siromex Baia Mare, campioana sezonului trecut, revine în fotoliul de lider. Pentru echipa noastră au înscris Murgoci, trei eseuri, Bumbu, Ciaparii, Puşcaşu, Tiron, Tăchel cîte un eseu, Puşcaşu şase transformări.
CSŞ 2 Siromex: Pocriş, Pristăviţă, Tomăscu - Tăchel, Vlaşin - Murgoci, Toma, Postolachi - Ciaparii, Puşcaşu - Pădureţ, Mălan, Bumbu, Paraschiv - Tiron. Rezerve: Roşu, Lepădat, Lazăr, Pintean, Taloş, Groza.

De la Bîrlad, rugbyştii băimăreni au plecat spre capitală, unde sîmbătă, cu începere de la ora 10, pe stadionul Ghencea, vor întîlni pe CSŞ 3 Steaua. "Este clar, mergem la victorie, pentru a ne păstra locul I în clasament" - ne-a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici.

:: Campionatul European Under 18
::
Stejăreii au învins Rusia şi au terminat pe locul VII
:: Pristăviţă şi Pocriş au fost titulari
26.04.2011

În ultima partidă desfăşurată la Campionatul European Under 18, Divizia AI, desfăşurat în Franţa, selecţionata României a reuşit să învingă Rusia cu scorul de 11-3 (3-3), ocupînd locul VII la finele competiţiei. Performanţa nu este una deosebită, dar totuşi una mai bună decît în ediţia trecută, cînd germanii, de pildă, ne băteau la scor. În formaţia aliniată de antrenorii Hari Dumitraş şi Daniel Boldor, Constantin Pristăviţă şi Marius Pocriş, jucătorii de linia I ai CSŞ 2 Siromex, au fost din nou titulari.

În finala competiţiei: Scoţia - Italia 17-12. Clasament final: 1. Scoţia; 2. Italia; 3. Georgia; 4. Germania; 5. Portugalia; 6. Belgia; 7. România; 8. Rusia. Jucătorii români au ajuns încă de duminică în ţară, Pristăviţă şi Pocriş participînd la antrenamentele de ieri ale CSŞ 2 Siromex, care sîmbătă va avea meci în Campionatul Naţional Under 19 la CSŞ 3 Steaua.

:: Campionatul European Under 18
::
Au pierdut şi cu Belgia şi vor juca pentru locul VII cu Rusia
21.04.2011

După prima înfrîngere, una logică, în faţa Scoţiei, scor 65-3 pentru britanici, Stejăreii au înregistrat un nou eşec în al doilea meci de la Campionatul European din Franţa, în faţa Belgiei. Chiar dacă la pauză tinerii rugbyşti români conduceau cu 6-3, jocul s-a rupt, ai noştri pierzînd în final cu 6-19. În echipa antrenată de Hari Dumitraş şi Daniel Boldor, au evoluat şi jucătorii echipei CSŞ 2 Siromex, Constantin Pristăviţă, titular, şi Marius Pocriş, intrat pe parcursul reprizei a II-a. Românii vor juca pentru locul VII cu Rusia, care a pierdut în faţa Portugaliei, 8-7 pentru lusitani. În finala competiţiei se vor întîlni Scoţia şi Italia.

:: Campionatul European Under 18
::
Stejăreii au pierdut cu Scoţia şi vor întîlni Belgia
:: Pristăviţă şi Pocriş au fost titulari în echipa României
17.04.2011

În primul joc pe care l-a disputat la Campionatul European Under 18, ce se desfăşoară în aceste zile în Franţa, selecţionata României a înregistrat o înfrîngere scontată în faţa puternicei echipe a Scoţiei, scor 65-3 (22-3). În echipa aliniată de tehnicienii Hari Dumitraş şi Daniel Boldor, jucătorii de linia I ai CSŞ 2 Siromex Baia Mare, Constantin Pristăviţă şi Marius Pocriş, au fost titulari. Stejăreii dispută marţi, de la ora 17.30, al doilea meci, în compania Belgiei, formaţie care în primul joc a dispus de Germania cu 27-11. În cazul unei victorii, tinerii rugbyşti români ar urma să joace pentru locul V cu cîştigătoarea dintre Portugalia şi Rusia.

:: CN Under 19
::
O victorie preţioasă în drumul spre un nou titlu
:: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CMTRTF Metrorex Bucureşti 13-0 (7-0)
17.04.2011

În derby-ul etapei, rugbyştii băimăreni au reuşit o victorie importantă în drumul spre un nou titlu, după cel cucerit anul trecut. Partida cu CMTRTF Metrorex, una dintre contracandidate, desfăşurată sîmbătă pe stadionul Siromex, a fost echilibrată, însă desfăşurată sub o notă de dominare a formaţiei noastre. CSŞ 2 Siromex a început mai bine şi, după mai multe atacuri succesive au reuşit eseul cu treisferturile prin Paraschiv, 5-0, lovitură suplimentară transformată de Puşcaşu, 7-0. În prima repriză am mai consemnat două lovituri de pedeapsă ratate de Puşcaşu, ce-i drept din poziţii dificile. Şi repriza a doua a început sub dominare băimăreană, bucureştenii salvînd in extremis marcarea unui eseu. Ai noştri au obţinut, totuşi, o lovitură de pedeapsă din poziţie centrală, transformată de Puşcaşu, 10-0. În minutul 67 băimărenii se duc la mai mult de un eseu distanţă, după o nouă lovitură de pedeapsă transformată de Puşcaşu, 13-0. Finalul de joc a fost tensionat, cu atacuri disperate ale celor de la Metrorex, care sperau să reintre "în cărţi". Scorul a rămas, însă, neschimbat. Antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au trimis în teren următoarea formaţie: Lepădat, Matei, Tomăscu - Vlaşin, Tăchel - Murgoci, Toma, Postolachi - Ciaparii, Puşcaşu - Mălan, Pădureţ, Paraschiv, Bumbu - Tiron. Rezerve: Roşu, Taloş, Drimuş, Lazăr.

Etapa viitoare, CSŞ 2 Siromex va evolua în deplasare la CSŞ 3 Steaua Bucureşti.

:: CN Under 19
::
O nouă victorie
:: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CMTRTF Metrorex Bucureşti 13-0 (7-0)
16.04.2011

Echipa noastră a făcut astăzi un pas important pentru realizarea obiectivului - păstrarea titlului de campioni în Baia Mare -, învingând una dintre contracandidate. Punctele formaţiei noastre au fost marcate de Paraschiv - 1 eseu, Puşcaşu - 1 transformare şi 2 lovituri de pedeapsă.

Vom reveni cu amănunte.

:: CN Under 19
::
Derby pe stadionul Siromex
:: mâine: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CMTRTF Metrorex Bucureşti
15.04.2011

CSŞ 2 Siromex, echipa campioană a României en-titre, joacă primul derby din retur mâine, cu începere de la ora 10, pe fostul stadion Phoenix. Băimărenii vor întîlni pe cei de la Metrorex Bucureşti, cea mai titrată echipă din ţară la această categorie de vîrstă în ultimele sezoane. CSŞ 2 Siromex se află pe locul III în clasament, cu 23p., dar are o partidă mai puţin disputată, cea pe care şi-a amînat-o etapa trecută cu CSŞ Bîrlad din pricina prezenţei a doi jucători, Pristăviţă şi Pocriş, în lotul pentru Campionatul European din Franţa. Metrorex e pe locul II, cu 24 p., iar LPS Focşani pe primul, cu 26p. "Sperăm, chiar în lipsa celor doi jucători de bază pentru formaţia noastră, să facem un joc bun, care să ne aducă victoria, pentru a ne menţine în fruntea clasamentului" - declară înaintea meciului antrenorul principal Răzvan Popovici. Primul 15 al formaţiei noastre va fi următorul: Lepădat, Matei, Tomăscu - Vlaşin, Tăchel - Murgoci, Toma, Postolachi - Ciaparii, Puşcaşu - Mălan, Paraschiv, Pădureţ, Bumbu - Tiron.

:: Constantin Pristăviţă şi Marius Pocriş - în lotul pentru Franţa
10.04.2011

Naţionala Under 18 a României face ultimele pregătiri pentru participarea la Campionatul European din Franţa. Stejăreii vor juca un ultim meci de pregătire în ţară miercuri, cînd vor întîlni pe Dinamo. În primul 15 al echipei antrenate de Hari Dumitraş şi Daniel Boldor sînt anunţaţi şi jucătorii de linia I ai CSŞ 2 Siromex, Constantin Pristăviţă şi Marius Pocriş. România va debuta la Campionatul European din Franţa pe 16 aprilie, cînd va întîlni Scoţia. Din grupă mai fac parte selecţionatele Belgiei, Germaniei, Rusiei şi Portugaliei.

Datorită prezenţei celor doi jucători la lotul naţional, conducerea clubului CSŞ 2 Siromex a solicitat FRR amînarea partidei pe care ar fi trebuit să o joace în CN Under 19 la CSŞ Bîrlad. Cererea a fost aprobată, jocul urmănd să fie reprogramat.

:: CN Under 19
::
O victorie muncită
:: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CN Aurel Vlaicu Bucureşti 29-7 (12-7)
03.04.2011

CSŞ 2 Siromex Baia Mare a debutat cu dreptul în returul Campionatului Naţional Under 19, dispunînd pe propriul teren de CN Aurel Vlaicu Bucureşti. A fost un meci viu disputat, echilibrat. Ai noştri au dominat din punct de vedere tactic partida, asfel că au obţinut o victorie muncită, obţinută in extremis. Scorul a fost deschis de băimăreni în min. 6 prin Pristăviţă, care a înscris cu pachetul de înaintare, 5-0, Puşcaşu transformă, 7-0. N-au trecut decît cinci minute şi bucureştenii au egalat pe tabelă, 7-7. În min. 16, după mai multe momente de fixare, Pădureţ marchează cu treisferturile, 12-7, eseu rămas netransformat căci balonul a lovit bara. În min. 39, Puşcaşu transformă o lovitură de pedeapsă, 15-7. În min. 55, Murgoci înscrie după o intercalare, 20-7, Puşcaşu transformă, 22-7. CSŞ 2 Siromex începe cursa de a marca cel de al patrulea eseu, ce le-ar fi adus punctul bonus, dar cei din capitală opun o rezistenţă dîrză. Eseul mult aşteptat a venit chiar la ultima fază de joc a partidei, cînd Murgoci a pătruns frontal şi a însris la centru, 27-7, Puşcaşu a transformat, 29-7.
Antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au trimis în teren următorul 15: Pristăviţă, Tomăscu, Pocriş - Justiua, Vlaşin - Toma (Roşu), Postolachi, Murgoci - Ciaparii, Puşcaşu - Pădureş, Mălan, Bumbu, Paraschiv - Tiron.
În etapa viitoare, CSŞ 2 Siromex va întîlni în deplasare pe CSŞ Bîrlad.

:: CN Under 19
::
Victorie cu punct bonus în prima etapă a returului
:: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CN Aurel Vlaicu Bucureşti 29-7 (12-7)
02.04.2011

Echipa noastră a debutat în returul de campionat Under 19 cu victorie cu punct bonus, obținut in extremis.

Punctele formației noastre au fost marcate de: Pristăviță, Pădureț (câte un eseu), Murgoci (două eseuri) și Pușcașu (trei transformări și o lovitură de pedeapsă).

Vom reveni cu amănunte.