ŞTIRI IUNIE 2010
:: CSS 2 Siromex şi-a sărbătorit campionii
16.06.2010

Într-o atmosferă de mare sărbătoare, CSS 2 Siromex Baia Mare şi-a celebrat aseară campionii. De îndată ce orologiul a bătut ora 22, atenţia celor prezenţi la „Clubul Campionilor” s-a îndreptat într-o singură direcţie. Pe ritmurile piesei Stand Up a lui Right Said Fred, îmbrăcaţi în tricourile de campioni, cu medaliile la gât şi purtând cu mândrie Cupa, în aplauzele tuturor celor prezenţi, campionii CSS 2 Siromex Baia Mare şi-au făcut intrarea în „scenă”. Punctul culminant al acestei sărbători a fost atins câteva minute mai târziu, când terenul pe care rugbyiştii noştri trudesc zilnic, pe care au dus bătăliile de acasă şi pe care în atâtea rânduri le-au câştigat, a devenit punctul maxim al atracţiei, pentru că de acolo s-au lansat spre cer mii de luminiţe, într-un frumos foc de artificii, în timp ce în fundal se auzea We are the Champions a binecunoscutei formaţii Queen. Jucătorii noştri au avut şi ei modalitatea lor de a mulţumii tuturor celor care i-au sprijinit şi ajutat în lupta care dus la cucerirea titlului naţional, intonând imnul lor, imnul care vorbeşte despre iubirea pentru sportul cu balonul oval şi mândria de a fi rugbyst. Apoi toată lumea a avut liber la distracţie.

:: „Felicit băieţii pentru modul în care au abordat întreg campionatul” (Răzvan Popovici)
14.06.2010

După întoarcerea din Bucureşti, antrenorul Răzvan Popovici ne-a făcut câteva declaraţii cu privire la activitatea campioanei Românei la juniori, CSŞ 2 Siromex:
"În primul rând ţin să felicit băieţii pentru modul în care au abordat întreg campionatul şi bineînţeles finala. Atuul nostru a fost, aşa cum am declarat şi înainte de finală, pregătirea fizică şi pachetul de înaintare, am avut şanse să marcăm, dar nu am reuşit să le fructificăm de fiecare dată, important este că am câştigat şi suntem campioni. Am început campionatul cu obiectivul de a ne califica în semifinale, pe parcurs însă am realizat că putem mai mult şi l-am schimbat, suntem fericiţi că am reuşit să cucerim titlul naţional. Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au susţinut pe durata campionatului."

În ceea ce priveşte programul echipei în acestă pauză competiţională, Răvan Popovici a declarat că până la finalul acestei luni, jucătorii vor face antrenamente uşoare, de refacere, iar apoi vor intra în vacanţă, urmând ca din 1 august să înceapă pregătirile în vederea meciurilor din Divizia A.

:: DN Under 19
::
SUNTEM CAMPIONI!
13.06.2010

Sâmbătă seara, stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti a găzduit finala Divizei Naţionale U19, finală care le-a adus faţă în faţă pe RC Pantelimon şi CSŞ 2 Siromex Baia Mare. CSŞ 2 Siromex şi-a adjudecat aurul naţional la capătul unui meci tensionat, cu răsturnări de situaţie şi decis în urma loviturilor de departajare.

Prima repriză a meciului s-a derulat în cea mai mare parte cu RC Pantelimon în prim plan, bucureştenii fiind de altfel cei care au punctat primii pe tabelă prin Bratu, care în minutul 26 a transformat o lovitură de pedeapsă, aducându-şi astfel echipa în avataj. În minutul 34, eseul înscris de Man şi transformat de Radu majorează diferenta pe tabelă la zece puncte: 10-0 în favoarea Pantelimonului. CSŞ 2 Siromex nu cedează, dimpotrivă, luptă şi mai aprig şi cu doar câteva secunde înainte de finalul primei părţi, Petucher înscrie un eseu, Niacşu îl transformă şi băimărenii intră la cabine cu un handicap de trei puncte: 7-10.

Tot Niacşu este cel care va reuşi egalarea la 10 dintr-o lovitură de pedeapsă transformată în primele minute ale reprizei secunde. Pantelimon trece însă din nou în avantaj, 13-10, după ce Bratu transformă o lovitură de pedeapsă. Cu doar câteva minute înainte de finalul meciului dorinţa de victorie a băimărenilor şi încrederea că pot întoarce rezultatul, îşi fac simţită prezenţa. CSŞ 2 Siromex beneficiază de o lovitură de pedeapsă, alege însă jocul la mână, dar eseul se lasă aşteptat, băimărenii presează, iar jucătorii Pantelimonului sunt supuşi greşelilor, astfel că în ultimele secunde de joc, Baia Mare primeşte din nou o lovitură de pedeapsă. Ionuţ Niacşu, care de altfel a şi fost declarat cel mai bun jucător de pe teren în finală, execută impecabil şi stabileşte egalitatea: 13-13, scor cu care se încheie timpul regulamentar de joc.

Conform regulamentului, cele două echipe trec la executarea loviturilor de departajare. Jucătorii băimăreni, mult mai concentraţi decât adversarii, execută cu precizie, iar CSŞ 2 Siromex devine campioana României cu 4 lovituri transformate, în timp ce Pantelimon a reuşit doar 2, iar a cincea lovitură nu s-a mai executat.

Băimărenii au primit tricourile şi medaliile de campioni, dar şi cupa, din mâna căpitanului naţionalei României, Sorin Socol şi a "francezului" Ovidiu Toniţă.

CSŞ 2 Siromex: Răzvan Ailenei, Laurenţiu Gherman, Paul Petucher, Florin Bărdaşu, Sergiu Handru, Răzvan Pop, Raul Berinde, Andrei Iuria, Sebastian Suciu, Costel Burţilă, Teodor Lupoaie, Neculai Tonu, Dorin Chiorean, Dănuţ Marchiş, Norbert Varga, Alin Dragoniciu, Adrian Mazăre, Petrică Vlaşin, Cornel Farcaş, Ionuţ Niacşu, Andrei Petruşca, Andrei Diaconu, Ştefan Pădureţ, Cristian Murgoci. Antrenori: Răzvan Popovici şi Mircea Taloş

Ei sunt cei care au intrat în istorie cucerind nu doar primul titlul naţional la acestă categorie de vârstă, ci şi primele medalii pentru Baia Mare după mai bine de 20 de ani.

:: DN Under 19
::
CSŞ 2 Siromex luptă mâine pentru aurul naţional
::
mâine: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - RC Pantelimon
11.06.2010

CSŞ 2 Siromex va lupta mâine pentru aurul naţional cu RC Pantelimon. Cele două formaţii se întâlnesc sâmbătă în capitală cu începere de la ora 19.00 în finala Diviziei Naţionale, rezervată juniorilor U19.
După mai bine de 20 de ani, CSŞ 2 Siromex este prima echipă de juniori rugby băimăreană care cucereşte o medalie în cadrul acestei competiţii şi la acestă categorie de vârstă, rămâne de văzut culoare pe care o vor avea medaliile. De altfel, Baia Mare nu a mai avut echipă de Under 19 de 12 ani. Desigur formaţia noastră speră să se întoarcă cu titlul suprem, întreaga echipă îşi doreşte victoria şi va lupta pentru ea.
Antrenorul principal, Răzvan Popovici, consideră că atuurile formaţei noastre sunt pregătirea fizică şi o grămadă mai puternică.
„Avem o adversară puternică. Pantelimon este o echipă omogenă, dar cred că diferenţa poate fi făcută de pregătirea fizică, noi stăm mult mai bine din punctul de vedere al pregătirii fizice, de asemenea avem o grămadă mai puternică decât a lor. Sperăm ca mâine să ieşim campioni. Ne dorim acest lucru.” a declarat Răzvan Popovici.
CSŞ 2 Siromex va începe partida în următoarea formulă: Suciu, Bărdaşu, Burţilă, Dragoniciu, Berinde, Murgoci, Handru, Ailenei, Pop, Petruşca, Farcaş, Lupoaie, Varga, Mazăre, Niacşu. Rezerve: Chiorean, Diaconu, Petucher, Vlaşin, Iuria, Tonu, Marchiş, Pădureţ.
CSŞ 2 Siromex va fi susţinută din tribune de aproximativ 100 de suporteri. O parte dintre aceştia vor porni din Baia Mare, mâine dimineaţa la ora 5.00, cu două autocare puse la dispoziţie de către club. Acestora li se vor alătura în Bucureşti şi părinţii jucătorilor echipei noastre, care provin din regiunea Moldovei.

:: Două autocare la dispoziţia suporterilor
09.06.2010

Suporterii care doresc să susţină echipa CSŞ 2 Siromex în finala Diviziei Naţionale de Juniori U19, o pot face chiar în Bucureşti! CSŞ 2 Siromex pune la dispoziţia susţinătorilor echipei două autocare, ce vor pleca spre capitală sâmbătă, la ora 5 dimineaţa, din parcarea Sălii Sporturilor. Finala ce se va disputa între echipa noastră şi RC Pantelimon, va începe la ora 19:00.

:: CSŞ 2 Siromex porneşte mâine dimineaţă spre capitală
09.06.2010

Echipa U19 CSŞ 2 Siromex porneşte mâine dimineaţă, la ora 10.00, spre Bucureşti, unde sâmbătă, cu începere de la ora 19.00, va juca finala Diviziei Naţionale de Juniori U19 în compania echipei RC Pantelimon. Din fericire, nu există niciun accidentat în tabăra echipei noastre, un singur jucător acuzând probleme medicale, dar se pare că el va fi recuperat până la ora meciului.
Sportivii antrenaţi de Răzvan Popvici şi Mircea Taloş, vor asista vineri la două partide din cadrul IRB Nations Cup, iar de la ora 19.00 au programat un antrenament.
CSŞ 2 Siromex şi RC Pantelimon s-au mai întâlnit de două ori în actuala ediţie de campionat, de fiecare dată victoria a revenit băimărenilor (13-12 în tur, şi 28-3 în retur).

:: CN Under 19
::
Suntem în finală!

::
CSŞ 2 Siromex Baia Mare - LPS Focşani 29-7 (19-0)
05.06.2010

Echipa U19 a CSŞ 2 Siromex s-a calificat în finala Campionatului Naţional U19, după ce a învins astăzi, în faza semifinală, pe LPS Focşani, cu scorul de 29-7 (19-0), la capătul unui joc pe care sportivii antrenaţi de Răzvan Popovici şi Mircea Taloş l-au controlat aproape în totalitate. Mult mai concentraţi, mai pragmatici şi cu un singur gând, cel al victoriei, băimărenii au deschis tabela încă din debutul meciului şi, în ciuda faptului că terenul a fost foarte greu, au reuşit să înscrie până la final patru eseuri, dar şi să creeze faze spectaculoase, care au fost îndelung aplaudate de spectatorii prezenţi în tribunele stadionului Phoenix.
„A fost un meci dificil la finalul căruia noi am reuşit să ne adjudecăm victoria. Ţin să îi felicit pe băieţi atât pentru modul în care au abordat partida, cât şi pentru cum au jucat astăzi. Finala va fi foarte grea, vom avea un meci foarte greu cu Pantelimonul, dar noi sperăm să schimbăm culoarea medaliilor şi să ieşim campioni.” a declarat tehnicianul principal al echipei noastre, Răzvan Popovici.

Au arbitrat: V. Iordănescu la centru, Al. Nitulescu şi C. Şerban, judecători de margine.

CSŞ 2 Siromex: Suciu, Bărdaşu, Burţilă, Dragoniciu, Handru, Murgoci, Ailenei, Pop, Petruşca, Mazăre, Fărcaş, Lupoaie, Varga şi Niacşu. Rezerve: Tonu, Petucher, Pădureţ, Iuria, Marchiş, Vlaşin, Gherman. Antrenori: Răzvan Popovici şi Mircea Taloş.

LPS Focşani: Borş, Cîtea, Vlaicu, Toma, Alexe, Bunduc, Gaiţă, Gorcioaia, Dumitru, Mazăre, Taban, Abageru, Pascu, Stochici, Mamoloşanu. Rezerve: Vlad, Dragomir, Nicolae, Bucur, Duca, Ungureanu, Florea. Antrenor: Romeo Păun.

Marcatori: Ailenei - 2 eseuri, Fărcaş şi Varga câte un eseu fiecare, Niacşu – 3 transformări şi o lovitură de pedeapsă, respectiv Pascu un eseu şi Mazăre o transformare.

CSŞ 2 Siromex şi RC Pantelimon îşi vor disputa titlul de campioană a României în data de 12 iunie, în Bucureşti.

:: CN Under 19
::
„Vrem în finală”
(Răzvan Popovici)
::
sâmbătă: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - LPS Focşani
03.06.2010

Stadionul Phoenix va găzdui sâmbătă cu începere de la ora 10.00 partida din cadrul semifinalelor Diviziei Naţionale U19 dintre CSS 2 Siromex Baia Mare şi LPS Focşani. Calificaţi în această fază a competiţiei de pe prima poziţie a clasamentul la finalul sezonului regulat, băimărenii nici nu concep un alt rezultat decât cel favorabil lor: „Obiectivul nostru este clar - victoria, nici nu concepem altceva. Vrem să ne calificăm în finală.”, a declarat tehnicianul principal al echipei noastre, Răzvan Popovici. În formaţia băimăreană vor evolua în acest meci şi cei doi componenţi ai naţionalei U20, care au absentat la ultimele partide, fiind angrenaţi în competiţii cu lotul naţional: Bărdaşu şi Niacşu. Pe lista indisponibililor se află un singur jucător, Diaconu, însă acesta ar putea fi recuperat până la ora meciului.