ŞTIRI IUNIE 2011
:: "Cucerirea celui de al doilea titlu cu CSŞ 2 Siromex ne obligă"
:: în Baia Mare va funcţiona un centru de excelenţă în rugby
20.06.2011

Razvan Popovici
Răzvan Popovici

Cînd CSŞ 2 Siromex a reuşit primul titlu de campioană a României Under 19, performanţa a fost considerată de mulţi o surpriză, mai ales că Baia Mare nu avea o tradiţie la acest nivel. Dar cînd a venit şi cel de al doilea trofeu consecutiv, vorbim deja de o certitudine. Despre cum se realizează o astfel de performanţă dar şi despre perspective am vorbit cu antrenorul principal al CSŞ 2 Siromex, Răzvan Popovici.

Care este sentimentul pe care îl ai în momentul în care echipa pe care o conduci este a doua oară campioană?
E un sentiment frumos. După victoria din finala cu LPS Focşani (8-3 pentru băimăreni, n.n.) nici nu am realizat prea bine. Ne stătea gîndul doar la joc, căci tensiunea a fost foarte mare. Acum pot să spun că munca pe care am depus-o împreună cu secundul Mircea Taloş ne mulţumeşte. Sperăm să continuăm acest proiect şi să avem cît mai multe rezultate bune.

Analizează, pe scurt, ultima ediţie de campionat.
Debutul a fost foarte greu, căci am început cu o echipă nouă, doar trei dintre jucători fiind campioni şi în sezonul anterior. Din aceste motive a fost mult de muncit dar, şi datorită dorinţei elevilor noştri de a face performanţă, ne-am îndeplinit obiectivul.

Ce înseamnă, ca antrenor, ca în fiecare sezon să porneşti la drum cu o nouă echipă, şi de fiecare dată să ţinteşti cît mai sus?
Munca aceasta implică foarte mult stres, mai ales că timpul este foarte scurt. Trebuie să ai răbdare să cunoşti fiecare jucător în parte. Cei nou veniţi nu trebuie să fie neapărat de lot naţional, dar trebuie să ştii cum să-i pui în teren, astfel ca randamentul echipei să fie cît mai bun posibil. Cu timp şi cu multă răbdare, relaţiile de joc se leagă.

Cu ce gînduri şi cu ce echipă porniţi în noul sezon?
Vom forma o nouă echipă de Under 19, în care vom încerca să aducem alţi tineri de perspectivă. Înafara acestora, ne vom baza pe cei şase-şapte jucători care ne-au rămas din echipa campioană, dar şi pe jucătorii care îi vom promova din propria noastră pepinieră. Vom încerca să facem o echipă competitivă, care să se lupte să fie cît mai sus. Cucerirea celui de al doilea titlu cu CSŞ 2 Siromex ne obligă.

Prezent în oraşul nostru, directorul de dezvoltare al FRR, Hari Dumitraş, anunţa că în Baia Mare va funcţiona un centru de excelenţă pentru tinerii rugbyşti.
O idee foarte bună a avut federaţia cu înfiinţarea acestor centre (celelalte trei vor fi la Bîrlad, Focşani şi Constanţa - n.n.). În lumea bună a rugby-ului, aceste centre le găseşti peste tot pe lîngă marile cluburi. Or, cum se ştie, capitala rugby-ului românesc s-a mutat la Baia Mare, unde sînt atît campionii de la seniori, CSM Ştiinţa, cît şi de la juniori, CSŞ 2 Siromex. Această decizie se va dovedi benefică atît pentru rugby-ul din Baia Mare, cît şi pentru cel naţional. Pe tineri îi îndemn să îmbrăţişeze acest frumos sport.

(Florin Matei - Graiul Maramureşului)