ŞTIRI SEPTEMBRIE 2010
:: Under 19
::
Debut cu dreptul în noul sezon
:: CN Aurel Vlaicu Bucureşti - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 25-31 (5-12)
26.09.2010

meci din CN Under 19 2009-2010

Echipa noastră, campioană a României în sezonul trecut, a debutat cu dreptul în noua ediţie a Campionatului Naţional Under 19. Cu o formaţie schimbată aproape în totalitate, juniorii mari ai CSŞ 2 Siromex s-au impus în deplasarea din Capitală, învingînd CN Aurel Vlaicu cu 31-25. Formaţia noastră a fost coordonată de pe banca tehnică de antrenorul principal Răzvan Popovici, care se afla la ora meciului în Bucureşti, în pregătire cu naţionala Under 19 a României în perspectiva participării la Campionatul European din Belgia. Acesta ne-a declarat. "A fost un meci bun, cu unele mici greşeli individuale. Acestea se datorează faptului că nu am avut suficient timp la dispoziţie pentru închegarea relaţiilor de joc. Oricum, a fost primul meci, prima victorie, am început cu dreptul, cum ne-am dorit". Pentru formaţia noastră au marcat Bumbu două eseuri, Pocriş, Murgoci şi Paraschiv cîte un eseu, Puşcaşu trei transformări. CSŞ 2 Siromex: Pristăviţă, Tomescu, Pocriş - Justian, Vlaşin - Postolachi, Toma, Murgoci - Ciaparii, Puşcaşu - Bumbu, Pădureţ, Mălan, Paraschiv - Tiron. Au mai jucat: Lăpădatu, Filipaş, Roşu, Emre, Lazăr, Pintean şi Matei.
Etapa viitoare CSŞ 2 Siromex va juca acasă cu CSŞ Bîrlad.

:: Divizia A
::
Locul III la finele campionatului
::
CSŞ 2 Siromex Baia Mare - Olimpia Bucureşti 12-24 (5-21)
26.09.2010

meci din Divizia A, seria Vest, 2009-2010

În ultimul meci din cele trei ce urmau să desemneze "Cîştigătoarea Diviziei A", CSŞ 2 Siromex a înregistrat a doua înfrîngere pe stadionul "Noua" din Braşov, fiind învinsă de Olimpia Bucureşti, scor 12-24. Aşadar, doar locul III la finele campionatului pentru echipa noastră, care pentru cele două meciuri a aruncat în luptă jucătorii tineri care anul trecut cucereau titlul naţional la Under 19. Reamintim, cu două victorii, "Cîştigătoarea Diviziei A" este Gloria Buzău. "A fost un meci frumos, ambele echipe şi-au dorit victoria, chiar dacă se juca pentru locul II. Avem o echipă tînără, ne-au costat greşelile individuale. Va trebui să le remediem. A fost, totodată,şi un test util în perspectiva viitorului campionat al Divizei Naţionale, unde ne vom întîlni din nou cu formaţia bucureşteană" - ne-a declarat antrenorul secund Mircea Taloş. Punctele băimărenilor au fost reuşite de Suciu şi Satmari cîte un eseu, Nistor o transformare. CSŞ 2 Siromex: Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Diaconu - Handru, Vălenaş, Satmari - Pop, Lupoae - Nistor, Farcaş, Varga, Mazăre - Marchiş. Au mai jucat: Lupu, Tonu, Petucher, Berinde, Giurgiu, Buie şi Iuria.
Campionatul Diviziei Naţionale, unde CSŞ 2 Siromex este promovată, va începe în primăvară, la o dată ce urmează să fie stabilită de Federaţie.

:: O victorie şi o înfrîngere
25.09.2010

În meciurile disputate astăzi, echipele CSŞ 2 Siromex au înregistrat o victorie şi o înfrîngere. În prima etapă a CN Under 19, echipa noastră a debutat cu dreptul, învingînd în Capitală pe CN Aurel Vlaicu cu 31-25 (12-5). În ultimul meci al CSŞ 2 Siromex în Divizia A, formaţia noastră a pierdut la Braşov disputa cu Olimpia Bucureşti, scor 12-24, ocupînd la finele competiţiei locul III.

:: Under 19
::
Se vor bate să-şi apere titlul
:: mâine: CN Aurel Vlaicu - CSŞ 2 Siromex Baia Mare
24.09.2010

Formaţia noastră va debuta mîine, de la ora 10, în Bucureşti, în noul sezon 2010-2011 al Campionatului Naţional Under 19. Titlul cucerit, în premieră pentru Baia Mare, de echipa noastră în sezonul trecut o face să aibă un blazon de apărat. Nu va fi deloc uşor, căci campionii de ieri, în marea lor parte, au înaintat în vîrstă, urmînd sa evolueze din primăvară în Divizia Naţională. La grupa de Under 19 a CSŞ 2 Siromex s-au făcut multe transferuri, ajungîndu-se la un lot de 28 de jucători. Merită apreciate eforturile conducerii clubului CSŞ 2 Baia Mare şi a sponsorilor. Ambiţiile sînt pe măsură. "Este prima etapă, vrem să începem cu dreptul. Dorim să facem jocuri bune, pentru a ne putea bate să ne apărăm titlul" - ne-a declarat antrenorul secund Mircea Taloş. Formaţia noastră va începe partida în următorul 15: Pristăviţa, Tomăscu, Pocriş - Justian, Vlaşin - Postolachi, Toma, Murgoci - Ciaparii, Puşcaşu - Bumbu, Pădureţ, Mălan, Paraschiv - Tiron.

:: Divizia A
::
Obiectivul este victoria
::
mâine: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - Olimpia Bucureşti
24.09.2010

Stadionul "Noua" din Braşov gazduieşte mîine, cu începere de la ora 12, ultimul meci din cele trei care urmau să desemneze "Cîştigătoarea Diviziei A", dintre CSŞ 2 Siromex Baia Mare şi Olimpia Bucureşti. Din păcate, dupa primele două jocuri Gloria Buzău şi-a adjudecat acest titlu, reuşind să învingă cu 29-14 pe CSŞ 2 Siromex şi cu 23-18 pe Olimpia Bucureşti. Astfel că în partida de mîine combatantele vor juca pentru locul II. "Obiectivul nostru este victoria, chiar dacă jucăm pentru locul II. Va fi de asemenea un meci interesant pentru echipa noastră, căci vom întîlni una din adversarele noastre din sezonul viitor al Diviziei Naţionale" - ne-a declarat antrenorul secund Mircea Taloş. Echipa noastra va începe jocul în următorul 15: Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Berinde - Handru, Vălenaş, Satmari - Pop, Lupoae - Nistor, Farcaş, Varga, Mazăre - Marchiş.

Mircea Taloş
Mircea Taloş
:: Under 19
::
Campionat de rugby în 7 la Under 19
22.09.2010

Începând din acest sezon se organizează si un Campionat Naţional de Rugby în Şapte - U 19. Participarea este obligatorie pentru toate cele şase echipe înscrise în campionat. Competiţia se va desfăşura pe parcursul a patru turnee. În acest an vor avea loc două dintre ele, etapa I - 30 octombrie - Focşani si etapa a II-a - 6 noiembrie - Bucureşti.

:: Under 19
::
Începe campionatul!
:: primul meci se va juca la Bârlad
22.09.2010

Sâmbăta, 25 septembrie, începe o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Rugby rezervat sportivilor cu vârsta mai mică de 19 ani. Sezonul trecut, juniorii CSŞ 2 Siromex s-au încununat cu titlul de campioni la această categorie de vârstă. Cea mai mare parte a lor vor evolua din primăvară în Divizia Naţională, ca urmare a promovării echipei de Divizia A a clubului nostru. CSŞ 2 Siromex şi-a refăcut grupa de Under 19, înscriindu-se în campionat alături de alte cinci echipe: CSA CSS3 Steaua, CSS Bârlad, CTMRTF Metrorex, LPS Focşani si CN AV Bucureşti. În primul joc, CSŞ 2 Siromex va juca în deplasare la CSS Bârlad.

:: Naţionala U19 a învins Metrorex U19 într-un meci de pregătire
21.09.2010

Echipa naţională de sub 19 ani, în care evoluează şi jucători ai CSŞ2 Siromex Baia Mare, a învins astăzi, într-un meci de pregătire, echipa Metrorex. Stejăreii au înscris şapte eseuri, in timp ce Metrorex a reuşit o singură încercare. “A fost un meci bun dar mai avem de lucrat. În mare parte, băieţii au respectat sistemul de joc. Trebuie sa lucram mai ales pe partea de apare. Au fost şi mici greşeli individuale pe care le vom corecta. Trebuie sa ţinem cont ca a fost primul meci al acestei echipe”, a declarat antrenorul Răzvan Popovici. România U19 se află într-un stagiu de pregătire pentru Campionatul European. Stejăreii vor mai susţine încă un meci de pregătire în aceasta săptămână.
România U19: 15. Niacşu Ionuţ (C), 14. Neagu Robert, 13. Badea Claudiu, 12. Pascu Vasilică, 11. Mazăre Adrian, 10. Munteanu Marius, 9. Tănase Silviu, 8. Martac Daniel, 7. Ailenei Răzvan, 6. Murgoci Cristian, 5. Dragoniciu Alin, 4. Diaconu Andrei, 3. Ariton Ionuţ, 2. Neacşu Bogdan, 1. Mătase George
Rezerve: 16. Citea Remus, 17. Tudor George, 18. Suciu Silviu, 20. Borz Andrei, 21. Palii Mirel, 22. Lupoae Teodor.

informaţii preluate de pe frr.ro

:: Divizia A
::
Gloria Buzău este "Câştigătoarea Diviziei A"
21.09.2010
După ce a învins pe CSŞ 2 Siromex Baia Mare cu 29-14, Gloria Buzău s-a impus sâmbăta, la Bucureşti, în faţa echipei locale Olimpia, scor 23-18. Cu două victorii, Gloria Buzău este " Câştigătoarea Diviziei A". În ultimul meci, ce va avea loc sâmbăta, 25 septembrie, la Braşov, echipa noastră va juca pentru locul II cu Olimpia Bucureşti.
:: Naţionala Under 19 în pregătire la Snagov
17.09.2010

Lotul lărgit al naţionale Romaniei Under 19 se află, pe parcursul acestei săptămîni, într-un nou stagiu de pregătire, la Snagov, în vederea participării la Campionatul European, ce va avea loc la finele lunii octombrie în Belgia, la Bruxelles. La cel de-al treilea stagiu de pregătire, clubul nostru este foarte bine reprezentat. Pe lîngă antrenorul Răzvan Popovici, la Snagov sînt prezenţi nu mai puţin de şapte jucători de la CSŞ 2 Siromex Baia Mare: Sebastian Suciu, Florin Bărdaşu, Alin Dragoniciu, Andrei Diaconu, Cristian Murgoci, Adrian Mazăre şi Teodor Lupoaie. În urma acestui ultim stagiu se va definitiva lotul pe care îl deplasează ţara noastră în Belgia. Stejăreii au ca obiectiv cîştigarea competiţiei.

razvan popovici
Răzvan Popovici
:: Divizia A
::
Joc frumos, ne rămân doar şanse teoretice
::
Stejarul Buzău - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 29-14 (10-0)
12.09.2010

În primul meci din cele trei care va desemna "Cîştigătoarea Diviziei A", pe Stadionul "Noua" din Braşov s-au întîlnit cîştigătoarea Seriei Est, Stejarul Buzău cu cea a Seriei Vest, echipa băimăreană CSŞ 2 Siromex. Tinerii rugbyşti băimăreni n-au reuşit să-şi aproprie victoria, deşi nu au avut o prestaţie slabă în faţa unei echipe mai experimentate. "Ne-am aşteptat la un meci greu, aşa a şi fost. Dacă eram puţin mai atenţi puteam să învingem. Jocul în sine a fost unul frumos, păcat că l-am pierdut" - a declarat la finele partidei antrenorul secund Mircea Taloş. Băimărenilor le rămîn în acest moment doar şanse teoretice de a-şi adjudeca competiţia. CSŞ 2 Siromex: Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Berinde - Vălenaş, Handru, Diaconu - Pop, Petruşca - Fărcaş, Varga, Nistor, Mazăre - Marchiş. Au mai jucat: Petucher, Iuria, Murgoci, Lupu, Lupoaie. Pentru echipa noastră au înscris Murgoci, un eseu de penalizare, Marchiş două transformări.
Următoarele jocuri: Stejarul Buzău - Olimpia Bucureşti (18 septembrie); Olimpia Bucureşti - CSŞ 2 Siromex Baia Mare (25 septembrie).

:: Divizia A
::
Băimărenii sper să producă surpriza
::
mâine: Stejarul Buzău - CSŞ 2 Siromex Baia Mare
10.09.2010

Stadionul "Noua" din Braşov găzduieşte mâine, cu începere de la ora 11.30, primul meci din cele trei care vor desemna "Cîştigătoarea Diviziei A", dintre învingătoarele din Seria Est, Stejarul Buzău şi cea a Seriei Vest, CSŞ 2 Siromex Baia Mare. Reamintim, alături de Olimpia Bucureşti, cîştigătoarea Seriei Centru şi de Sportul Studenţesc, locul II în aceeaşi serie, cele două echipe sînt promovate în Divizia Naţională, ce va fi din sezonul următor al doilea eşalon al rugby-ului românesc. Despre echipa din Buzău tehnicienii noştri ştiu că este una care are mulţi jucători cu state vechi în primele două eşaloane. CSŞ 2 Siromex are, în schimb, de partea sa tinereţea, lotul fiind alcătuit în cea mai mare parte din jucătorii care în acest an au cucerit titlul naţional la Under 19. "Sper să facem un joc bun şi să producem surpriza. Ei au de partea lor experienţa, noi avem tinereţea şi dorinţa de afirmare a jucătorilor noştri" - ne-a declarat antrenorul prrincipal Răzvan Popovici. Alături de secundul Mircea Taloş, acesta s-a oprit la următoarea formulă de start: Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Berinde - Vălenaş, Handru - Diaconu, Pop, Petruşca - Fărcaş, Varga, Nistor, Mazăre - Marchiş. Rezerve: Giurgi, Petucher, Murgea, Iuria, Lupu, Lupoaie şi Buciuman.
În jocurile următoare Stejarul Buzău va întîlni Olimpia Bucureşti (18 septembrie, Bucureşti) şi CSŞ 2 Siromex Baia Mare pe Olimpia Bucureşti (25 septembrie, Braşov).

:: Divizia A
::
CSŞ 2 Siromex joacă pentru câştigarea sezonului 2010
07.09.2010

După cum v-am mai informat, cele trei cîştigătoare ale seriilor Diviziei A, echipe promovate în Divizia Naţională, şi anume CS Olimpia Bucureşti (Seria Centru), Stejarul Buzău (Seria Est), respectiv CSŞ 2 Siromex Baia Mare (Seria Vest), vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, cîştigătoarea urmînd să fie desemnată "Cîştigătoarea Diviziei A". Luni seara, la sediul Federaţiei Române de Rugby, în prezenţa reprezentanţilor celor trei echipe, s-au stabilit datele, locurile şi orele de desfăşurare ale partidelor, astfel:

CSŞ 2 Siromex Baia Mare - Stejarul Buzău
11 septembrie, - stadionul "Noua" Braşov, ora 11.30

Stejarul Buzău - Olimpia Bucureşti
18 septembrie - stadionul "Olimpia" Bucureşti, ora 12

Olimpia Bucureşti - CSŞ 2 Siromex Baia Mare
25 septembrie - stadionul "Noua" Braşov, ora 12

:: Divizia A - Seria Vest
::
CSŞ 2 Siromex promovează în Divizia Naţională
::
CSM Sibiu - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 10-37
05.09.2010

Echipa noastră a obţinut ieri o victorie în deplasare, cu CSM Sibiu, la scorul de 10-37 (0-18), în partida restantă contând pentru etapa a X-a din seria Vest a Divizei A. Astfel, CSŞ 2 Siromex încheie această etapă a campionatului pe prima poziţie a clasamentului şi va juca începând cu etapa viitoare în Divizia Naţională. Până Oatunci însă, CSŞ 2 Siromex va juca într-un mini-turneu, în care va întâlni învingătoarele din celelalte serii ale Diviziei A - CS Olimpia (seria Centru) şi CSR Stejajurul Buzău (seria Est) -, şi care va stabili câştigătoarea Diviziei A.
Punctele au fost marcate de: Mazăre, Satmari, Petucher, Lupoaie, Fărcaş, câte un eseu, Nistor - 2 lovituri de pedeapsă şi o transformare, Marchiş - două transformări.